Kandidaten Rotterdam Zuid

Kandidaten Rotterdam Zuid

Sorteer: Alle Kandidaten – Voorne Putten – IJsselmonde – Hoeksche Waard – Goeree Overflakkee – Eiland van Dordrecht – Rotterdam Zuid – Rozenburg

10599546_331099423749378_1312315643350242532_n


Frowijn

7. Brian Frowijn (Pernis)

Brian is al jaren actief als bestuurder bij de deelgemeente Pernis met de portefeuilles sociaal, openbare orde en veiligheid. In die functie had hij regelmatig contact met de bestuurders van het waterschap.

Brian is ook jaren lang actief geweest in het ‘dijkleger’. Hij vindt het van groot belang dat onze dijken goed onderhouden en regelmatig gecontroleerd worden.

In de regio Rotterdam, waar we te maken hebben met veel industrie, is het van belang dat er voldoende groen en recreatie voorzieningen, in combinatie met goed water, wegen en fietspaden zijn en blijven. Dit alles met een evenredige en eerlijke kostenverdeling.

Tol

8. Ronald Tol (Charlois)

Ronald Tol is de politiek in gegaan door Pim Fortuyn. “Als je wil dat er iets verandert zal je uit je luie stoel moeten komen en aanpakken”, waren de letterlijke woorden van Fortuyn tegen hem.

Daarom zit hij nu jaren in de lokale politiek voor Leefbaar Rotterdam. Eerst acht jaar in de deelraad van Charlois, daarna als voorzitter. Daardoor kwam hij ook in aanraking met het waterschap. “Wij staan er in de stad niet zo bij stil, maar zonder het waterschap hebben we geen schoon drinkwater en droge voeten.

Maar het is goed als er ook mensen met lokale kennis van Rotterdam in de WPHD zitten.

Noel

15 Nel Noël (Feyenoord)

Nel is woonachtig is de wijk Feyenoord in Rotterdam. Het is belangrijk om ook in de stad mensen bewust te maken van de taken en het belang van het waterschap.

Ze vindt het belangrijk dat we naast droge voeten en veilige dijken ook kwalitatief goed water hebben. Mensen gaan steeds meer fietsen, veiligheid staat dan voorop.

Nel vindt het dan ook van belang dat we goede en veilige fietspaden hebben, zowel in de stad als daarbuiten. Daarnaast vindt zij het belangrijk dat je hierbij kunt genieten van de natuur.

Gerelateerde afbeelding

31. Edwin Smid (Hoogvliet)

Lokale partijen zijn lokaal verbonden en hebben één belang, het belang van het gebied dat zij vertegenwoordigen. Geen partijdogma’s.

De reden van Edwin Smit om zich kandidaat te stellen voor de waterschapsverkiezingen is omdat hij vindt dat ook daar het lokale geluid door moet klinken. Lokaal moet lokaal zijn en blijven. Het wordt tijd dat de gevestigde politieke partijen gaan samenwerken. Niet het partij belang maar het belang van de inwoners telt.

Ook Hoogvliet wordt geconfronteerd met de nodige problemen t.g.v. het hoge grondwaterpeil. Daarnaast ligt er ook voor de Waterschap Partij Hollandse Delta een belangrijke taak, om bij inwoners nog meer het belang van de waterschappen onder de aandacht te brengen.

Vanuit zijn functie als voorzitter van de gebiedscommissie Hoogvliet en als voormalig dagelijks bestuurder van de deelgemeente Hoogvliet, vindt Edwin het zijn verantwoordelijkheid om het lokale gedachtegoed ook binnen het waterschap uit te dragen.

36. Marcel Verhoef (Rotterdam)

Speelman

37. Mart Speelman ((Pernis)

44. Ed Arnold (Feijenoord)

Ed is al Jaren politiek actief voor de wijk Feijenoord. Hij wil het belang van het waterschap meer bekendheid geven in Rotterdam.

Voor hem is groen belangrijk, maar ook zet hij zich in tegen zwerfvuil.