Kandidaten Hoeksche Waard

Kandidaten Hoeksche Waard

Sorteer: Alle Kandidaten – Voorne Putten – IJsselmonde – Hoeksche Waard – Goeree Overflakkee – Eiland van Dordrecht – Rotterdam Zuid – Rozenburg

10599546_331099423749378_1312315643350242532_n

Leen Overwater Strijen Sas3. Leen Overwater (Strijen)

Leen Overwater uit Strijen-Sas stelt zich kandidaat voor het Algemeen Bestuur van het Waterschap Hollandse Delta om zich wederom in te zetten voor een goed bestuur van dit Waterschap waarbij de lasten zo verdeeld worden dat er voor iedereen mee te leven valt.

Veertien jaar na de fusie zijn wij nog steeds niet volledig in control en wanneer dan terug gekeken wordt op deze laatste jaren zie je soms krampachtige acties om overeind te blijven, een voorbeeld hiervan is de weigering van de meeste partijen om tijdens de vorige formatie bij voorbaat Waterschaps Partij Hollandse Delta , de grootste gekozen
partij, uit te sluiten, dat had toen met bestuurlijke afwegingen niets te maken maar het was gewoon politiek bedrijven en dan begrijp je snel dat dit in een Waterschap niet hoort.

Een van de bezwaren vond hij het gemis aan een achterban Zijn omgeving wist hem te vinden binnen een kleine organisatie wanneer er iets niet klopte bij het Waterschap maar verder dan een kilometer kwam dat eigenlijk niet, nu WPHD zich verbonden heeft met de lokale partijen, is er wel een achterban die dat bestuurlijk sterker maakt , het is te hopen dat zo over en weer hier de vruchten van kunnen worden geplukt. Er zijn voor deze verkiezing een aantal stappen te nemen.

1e Ga in ieder geval stemmen want er valt wat te kiezen.

2e Stem de partij die steeds gewezen heeft op de missers van Dijkgraaf en Heemraden dat is dus Waterschaps Partij Hollandse Delta.

Woonachtig in de gemeente Hoeksche Waard stem nr 3 van de lijst 1,
Leen Overwater – Website: www.LeenOverwater.nl

17. Koos Finkers (Oud Beijerland)

Koos heeft een technische achtergrond. Naast zijn huidige baan heeft hij tijd om maatschappelijk in te vullen, en dat wil hij graag doen via de WPHD. Meedenken als technicus, maar ook als bewoner en gebruiker van de Hoekse Waard.

18. Izaäk van der Giesen (Numansdorp)

Izaäk heeft de Watersnood 1953 bewust en fysiek meegemaakt.  Sinds die tijd volgt hij het werk van de polderbesturen/waterschappen. zet Sinds 2015 is hij betrokken bij in de WPHD om samen de veiligheid van de burgers tegen het water te waarborgen.

De onafhankelijkheid van de WPHD en de deskundigheid van de leden spreken hem aan. Waterveiligheid in de Hoeksche waard moet zeker de komende 50 jaar op orde zijn na de recente dijkverzwaringen. De zoetwatervoorziening gaat een belangrijk issue worden.

Het Hollands  Diep en het Haringvliet zijn de grootste waterbuffers van de Zuid-Westelijke Delta. Door het op een kier zetten van het Haringvliet, verdieping van de Nieuwe Waterweg en droogt is zoet water een nadrukkelijk aandachtspunt.

Ook onderhoud van natte natuur, bijvoorbeeld Vlietproject Hoeksche Waard is daarbij belangrijk. Izaäk is 17 raadslid geweest voor een lokale onafhankelijke partij in de gemeente Korendijk en later in de gemeente Cromstrijen.

Verder is hij actief geweest bij de samenwerkende lokale partijen in de regio Zuid-Holland-Zuid.

20. Paola van Brugge (Numansdorp)

 

24. Leen van Prooijen (Oud Beijerland)

Leen heeft veel ervaring in de politiek als raadslid in Dirksland en Hellevoetsluis en als wethouder voor Inwonersbelang Hellevoetsluis (IBW) Inmiddels woonachtig in de Hoekse Waard, en daar raadslid voor de Hoekse Waardse Senioren partij.

Leen heeft dus veel bestuurlijke ervaring en een groot netwerk. Voor hem is de menselijke maat in alles wat je doet belangrijk.

Kuipers39. Adrie Kuipers (Strijen)

Adrie staat volledig achter de doelstelling van de WPHD. Hij is ervan overtuigd dat het tijd is om een andere wind te laten waaien door het dagelijks c.q. algemeen bestuur.

Adrie is 30 jaar betrokken geweest bij aanbesteding en uitvoering in de weg- en waterbouw, als aannemer. Jarenlange ergernis aan de geldverkwisting die in de volksmond ‘aanbesteding’ wordt genoemd en door de niet ter zake deskundigheid van aansturing in de uitvoering.

Er ontbreekt veel praktische kennis, dit kan zoveel beter ! Dat leidt tot een win – win – situatie voor de agrarische sector, bedrijven , gemeenten en niet te vergeten de bewoner en milieu  zowel direct als indirect en financieel.  

Adrie wijst er op dat de diverse afdelingen van hoog naar laag slecht communiceren en er een weg open ligt om dit te verbeteren (lees besparen).

Tevens kan het contact tussen het bestuur en het werkgebied verbeterd worden.  Besturen is niet in het pluche zitten en je vergoeding ontvangen, daar moet je werkelijk iets voor doen.

Hij zich toegelegd op diverse bestuurlijke functies oa  bij de gemeente Strijen (tot aan de fusie), de Rabobank Haringvliet en is al jaren bestuurslid bij de Strijense ijsclub.

 

vic  46. Victor Volder (Strijen)

Victor Volder weet hoe belangrijk het werk van het waterschap is en met name als het gaat over sterke dijken.

Hij heeft op de Molendijk in ‘s-Gravendeel gewoond, en zich verdiept in de geschiedenis van de dijken en het Waterschap. Toen hij vernam hoe deze dijk in 1953 was doorgebroken en hoeveel mensen er zijn verdronken en huizen weggespoeld waren, wilde hij zich inzetten om dit in toekomst niet meer te laten gebeuren.

Hij wil graag zijn steentje bijdragen en staat daarom voor de tweede periode op de lijst van de WPHD. Verder is hij net als vrijwel iedereen, naast sterke dijken, voor goede waterzuivering, schoon water, goede wegen en fietspaden.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.