Kandidaten IJsselmonde

Kandidaten IJsselmonde

Selecteer: Alle Kandidaten – Voorne Putten – IJsselmonde – Hoeksche Waard – Goeree Overflakkee – Eiland van Dordrecht – Rotterdam Zuid – Rozenburg

10599546_331099423749378_1312315643350242532_n

2. Petra van Nes- de Man (Ridderkerk)

Voor haar is het belangrijk dat WPHD een lokale partij is. Inmiddels vier jaar VV-lid naast negen jaar lidmaatschap van de gemeenteraad bevalt uitstekend.

Iedereen heeft te maken met het werk van het Waterschap én de gemeente en zolang alles goed gaat realiseren we ons dat nauwelijks. Zij  kiest  bewust voor lokaal, zoals zij nu haar eigen partij heeft in de raad van Ridderkerk BURGER OP 1 (B.O.1 .

Lokale partijen staan dicht bij de mensen, en zijn niet gebonden aan regels en uitspraken van landelijke of overkoepelende partij besturen. Voor haar is deelnemen aan het bestuur van het Waterschap een verrijking van haar deelname aan de gemeenteraad.  

Op deze wijze kunnen deze partijen met  elkaar verbonden worden, en dat is de afgelopen vier jaar diverse malen gebeurd. De werkzaamheden aan de Rotterdamse weg die gelijker tijd afsluiting van de Oostmolendijk behelst, en de wilgenkap in de Bernisse.

Dan blijkt dat het goed is de informatie van meer partijen mee te nemen, waar bewoners uiteindelijk van profiteren. Dat is de kracht van de lokale partijen!


9. Cicilia Rijsdijk (Barendrecht)

Haar kandidaatstelling komt voort uit het belang van voldoende schoon water voor bewoners, bedrijven en dieren. Zoals een goed waterpeil en waterkwaliteit in sloten, singels en in recreatiegebieden.

Ze wil zich inzetten voor een goede verkeersveiligheid in ons gebied, en goed onderhouden wegen en fietspaden. Daarnaast zal zij zich sterk maken voor transparante financiële verantwoording van de waterschap gelden.

Cicilia is raadslid in Barendrecht voor Echt voor Barendrecht (EVB). Daarnaast is zij etiquette- en kleuren coach. Zij is jaren lang werkzaam geweest bij maatschappelijke bedrijven als woningbouw corporatie en een drinkwaterbedrijf waar zij verantwoordelijk was voor de financiële administratie en de klantcontacten.

De combinatie van werken in het bestuur van het waterschap en de gemeenteraad is volgens haar waardevolle combinatie om zich in te zetten voor de inwoners en van ons gebied.


 


pasfoto27. Chris Moorman (Zwijndrecht)

In 1980 kwam Chris in aanraking met het waterschap, als medewerker in het opbouwwerk. In die tijd had niemand aandacht voor de bewoners aan de dijken . Dat heeft hem gemotiveerd zich verkiesbaar te stellen voor de WPHD.

Vooral het vinden van oplossingen voor bijvoorbeeld ‘drogen voeten’ tegen een betaalbaar tarief is voor Chris zeer belangrijk.

Vergelijkbaar beoogt hij dit als raadslid in Zwijndrecht voor Algemeen Belang Zwijndrecht (ABZ) waar men ook veel met het waterschap te maken heeft. Even als binnen de Drechtsteden, waar hij actief is, en water een centraal thema is.


 


40. Ary Cramer (H.I.Ambacht)

Ary is sinds 1994 actief in de Ambachtse lokale politiek. Zijn aandacht gaat uit naar de inwoners en in gesprek gaan met hen.

Daarnaast hebben veiligheid en leefbaarheid zijn speciale interesse, met altijd als achterliggende gedachte ‘Hoe betrekken we inwoners om die veiligheid en leefbaarheid te vergroten’?

Het waterschap ligt in het verlengde hiervan, en daarom wil hij zich voor de WPHD inzetten. Kenmerkend voor de regio, en m.n. Hendrik-Ido-Ambacht, zijn de veilige dijken zoals de Veersedijk en schoon en voldoende drinkwater.


Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *