Kandidaten Goeree Overflakkee

Kandidaten Goeree Overflakkee

Sorteer: Alle Kandidaten – Voorne Putten – IJsselmonde – Hoeksche Waard – Goeree Overflakkee – Eiland van Dordrecht – Rotterdam Zuid – Rozenburg

10599546_331099423749378_1312315643350242532_n

4. Hans Kalle (Herkingen)

Hans streeft er naar, in samenwerking met anderen, sturing te geven aan alle werkzaamheden. Dat moet op een verantwoorde en betaalbare wijze geregeld worden, voor het gebied waarin wij wonen, werken en recreëren.

De taken van het waterschap zijn nog bij te veel bewoners onbekend. Het is goed dat er veel meer aandacht komt voor de (kern)taken van het waterschap. Bijvoorbeeld op Goeree Overflakkee zijn er na het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen (zout water komt rivier op ten behoeve van de visstand) compenserende maatregelen voor voldoende zoet water getroffen.

In de polders is het noodzakelijk dat het water, op een vooraf vastgesteld waterpeil gehouden wordt. Dit gebeurt o.a. met behulp van watergangen en kunstwerken, zoals duikers . Dat is noodzakelijk voor de landbouw, maar ook voor planten en dieren zodat ze zich op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen.

Blijvende aandacht wordt geschonken aan recreatief (mede)gebruik, waar en wanneer dat mogelijk is. Met daarbij veiligheid en waterkwaliteit hoog in het vaandel staan..

Afbeeldingsresultaat voor arie wesdorp10. Arie Wesdorp (Sommelsdijk)

Arie wil zich inzetten met het ontwikkelen van visie en beleid.

Als WPHD zijn we daar intensief mee bezig zodat we na de verkiezingen weer een krachtige inbreng kunnen hebben in het waterschap.

Arie is agrariër en weet daardoor hoe belangrijk de taken van het waterschap zijn voor de landbouw, maar ook voor inwoners.

Aandachtspunten zijn: ruimte voor water, Ruimte om te werken, ruimte voor mobiliteit, maar ook aandacht voor recreëren en ontwikkeling en behoud van natuurwaarden.

Afbeeldingsresultaat voor willy heintjes16. Willy Heintjes (Achthuizen)

Willy is een maatschappelijk zeer betrokken. Hij kent het belang om in openbare besturen samen te werken. Zijn drijfveer is om deze samenwerking te vertalen naar een zichtbaar en tastbaar resultaat.

Willy wil bij veel van onze inwoners/ingezetenen, de onbekendheid van de taken en verantwoordelijkheden binnen ons Waterschap wegnemen en hierdoor draagvlak bevorderen.

Hij is sinds 2005 betrokken als bestuurder van de voormalige gemeente Oostflakkee, de laatste periode in het dagelijks bestuur en nu raadslid voor de Vitale Kernen Goeree Overflakkee (VKGO) bij de gemeente Goeree-Overflakkee.

Afbeeldingsresultaat voor wilma de bruine middelharnis26. Wilma de Bruine (Middelharnis)

De lokale verbondenheid spreekt haar zeer aan. Zij vindt de ontwikkeling van de recreatiemogelijkheden maar ook bescherming van de kenmerkende natuur van het eiland aandachtspunten.

Voor Wilma is het belangrijk om zich in te zetten voor de belangen van de regio. In het verleden is zij lid van de gemeenteraad geweest en heeft zij veel functies in maatschappelijke organisaties vervuld.

33. Rosalie Evers (Herkingen)

50. Leny van Rhijn – de Geus (Herkingen)

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.