Droogte…wat doet het Waterschap hier aan..

Droogtebericht: mobiele pomp bij Zuiderdiep

Tractor met noodpomp en brandslang van Hollandse Delta aan het werk tijdens brand Melissant

Bericht van de site WSHD

10 juli 2018De weersverwachting voor de komende week is onveranderd. Wel wordt het een aantal dagen bewolkt, zodat de verdamping iets minder zal zijn. De waterstanden op de rivier zijn verder gezakt. Dat betekent dat het moeilijker wordt om zoet water in te laten. Daarvoor zijn we steeds meer afhankelijk van de vloedstanden van de rivier. We kunnen daardoor vrijwel overal nog voldoende water inlaten.

In de meeste polders staat het water op peil. Op Goeree-Overflakkee in de polders langs de N57 wordt het moeilijk om voldoende water in te laten. Daarom hebben we een extra mobiele noodpomp geplaatst om water vanuit het Zuiderdiep te gebruiken in de polders.

Op het eiland IJsselmonde wordt het inlaten van water bemoeilijkt door de verzilting die steeds verder over de Nieuwe Waterweg en de Nieuwe Maas optrekt. We gaan daar de inlaten en hevels extra monitoren op chloride en het inlaten van water daarop aanpassen waar nodig. De hevel bij de Brielselaan is nog steeds gesloten. Het water voor het Zuiderpark komt nu via de Blauwe Verbinding.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.